Látkép a Gellérhegyről
» A Gellérthegy legszebb arca - Küldje be nekünk legjobb fotóit a Gellérthegyről!
 
warning: Creating default object from empty value in /chroot/home/designab/gellerthegyvedo.hu/html/modules/taxonomy/taxonomy.pages.inc on line 34.
Régi küzdelmeink

Hatékonyabb környezetvédelmet sürgetnek

Közgyűlést tartott a Gellérthegyvédő Egyesület

Új programot dolgoz ki szeptemberre a Gellérthegyvédő Egyesület. A civil szervezetet jelenleg egy ügyvezető elnökség irányítja, amely új honlapot is tervez az őszi időszakra.

Az ombudsman betiltaná a motoros felvonulásokat

A Gellérthegyről induló motoros felvonulások "elviselhetetlen zajt, levegőszennyezést és forgalmi akadályokat okoznak", ezért az ombudsmanhoz fordult egy helyiekből álló érdekvédelmi csoport. Az állampolgári jogok országos biztosa egyetértett a panaszosokkal, szerinte sem lenne szabad engedélyezni ezeket a felvonulásokat.

Eredménytelen tiltakozás a Gellért-hegy fáinak kivágása ellen

Kivágnának a Gellért-hegyen 159 fát, hogy a területen 59 lakásos lakópark épülhessen. A beruházó megkapta az engedélyeket, de egy helyi érdekvédelmi egyesület egyelőre elérte az építkezésről szóló határozat  végrehajtásának felfüggesztését. Szakértők szerint a terv idegen a környezettől, az építkezés pedig veszélyeztetheti a hévízforrások utánpótlását - írja a Népszabadság.