Látkép a Gellérhegyről
» A Gellérthegy legszebb arca - Küldje be nekünk legjobb fotóit a Gellérthegyről!
 

A Gellérthegyvédő Egyesület csatlakozik a Föld Napjára, április 22-re a Gellérthegyre szervezett takarítási akcióhoz. A szervezők a Szent Gellért szobornál 9-16 óra között várják az önkénteseket.
Vegyünk részt minél többen környezetünk tisztábbá, szebbé tételében!

Közlemény

Immár hagyomány, hogy a tavasz beköszöntével az Új Akropolisz Egyesülettel közösen nagytakarítást tartunk a Gellérthegyen. Idén, ezt a nagytakarítást a Föld Napján (04.22) tartjuk délelőtt 9 órától délután 16 óráig.
A takarítás során nem csak a gyalogosan elérhető helyeken szedjük össze a szemetet, hanem alpinista technikával olyan területeken is, ahova egyébként nem lehet eljutni. A takarítás mellett padokat, illetve korlátokat festünk, sarabolunk, játszóeszközöket tisztítunk, leszedjük a graffitikat.

Idén külön meglepetéssel is készülünk a résztvevőknek:

A Vízművek jóvoltából Budapest legnagyobb ivóvíztárolója (14.00 és 16.00 óra között), a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. jóvoltából pedig az Aragonit barlang (14 h-tól 19 h-ig óránként induló csoportokkal) lesz látogatható azoknak az önkénteseknek, akik részt vesznek a programon. Ezek a létesítmények a nagyközönség számára nem megtekinthetőek, így igazán nagy kuriózumban lehet részük azoknak, akik megtekinthetik.

Mindenkit sok szeretettel várunk! A találkozási pont a Gellérthegy északi oldalán található Gellért püspök szobornál lesz. Egész nap, folyamatosan lehet csatlakozni!

A rendezvény plakátja

CsatolmányMéret
ghplakat.pdf121.8 KB