Látkép a Gellérhegyről
» A Gellérthegy legszebb arca - Küldje be nekünk legjobb fotóit a Gellérthegyről!
 
warning: Creating default object from empty value in /chroot/home/designab/gellerthegyvedo.hu/html/modules/taxonomy/taxonomy.pages.inc on line 34.
A főoldalon megjelenő hírek, cikkek, írások.

Stop Buda Gardens!

  1. A meghirdetett Buda Gardens-terv,
  2. 2017. augusztus eleje Levél Dr. Hoffmann Tamásnak, Újbuda polgármesterének,
  3. 2017. augusztus 24. Állásfoglalás a Buda Gardens fejlesztési program kapcsán megvalósítandó szabályozás paramétereivel kapcsolatban. 2017. szeptember 20.

Lépcsőt kap Bartoniek Géza

Bartoniek Géza, az Eötvös József Collegium első igazgatójának születésnapján Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzata, az ELTE Eötvös József Collegium és a Gellérthegyvédő Egyesület közösen leplezi le a „Bartoniek Géza lépcső” utcanévtáblát.

Gellérthegy a Föld Napján! Föld Napja a Gellérthegyen!

A Gellérthegyvédő Egyesület csatlakozik a Föld Napjára, április 22-re a Gellérthegyre szervezett takarítási akcióhoz. A szervezők a Szent Gellért szobornál 9-16 óra között várják az önkénteseket.
Vegyünk részt minél többen környezetünk tisztábbá, szebbé tételében!

Közlemény

Gellérthegy vizsgálat

A Gellérthegyvédő Egyesület felkérésére és együttműködésével a Corvinus Egyetem TÁJÉPÍTÉSZETI KAR - TELEPÜLÉSÉPÍTÉSZETI TANSZÉK végzett vizsgálatot a Gellértheggyel kapcsolatban, amelyet náluk meg is tekinthetnek.

Tavak a főváros felett

Mesébe illő földalatti barlangokból jut napi betevő vizéhez a szomjazó Budapest. Megcsodáltuk a rákosszentmihályi tározót, ami a gellérthegyi elődje, és a krisztinavárosi vízműtelepen is szétnéztünk.

Formálódik a Gellérthegy közlekedési koncepciója

A Gellérthegy közlekedési koncepciójának kialakításával kapcsolatban szervezett Újbuda Fórumot Szabó András fideszes önkormányzati képviselő és Rétvári Bence (KDNP) országgyűlési képviselő. A rendezvény célja az volt, hogy az elmúlt két évben beérkezett igényeket körbejárják, tehát még nem mutattak be konkrét terveket, csak az ötletek vitára bocsátása zajlott.

Alsóhegy utca: megszűnik a földút

Újbuda földrajzi helyzeténél fogva a kerületi úthálózat túlzsúfolt, a főutakhoz kapcsolódó utakat egyre több jármű használja. Mivel a megnövekedett forgalom meghaladja az utak kapacitását, ezért burkolatuk idő előtt tönkremegy. Egyrészt a hibákat folyamatosan javítani kell, másrészt fejleszteni kell a hálózatot, mégpedig a földutak korszerűsítésével.

Egy gyönyörű ékszerdoboz - 100 éves a Saxlehner villa

Ha az ember egy szép őszi vasárnap délután Újbuda talán egyik leggyönyörűbb utcáján, a Ménesi úton sétál - és egy kicsit szemfüles, akkor egy igazi gyöngyszemre lelhet az ősfák árnyékában. Ez a gyönyörű "ékszerdoboz" a Saxlehner villa a Ménesi út 21-es szám alatt.

Milyen lesz a Citadella 20 év múlva?

Erre a kérdésre kellett koncepciót, tervjavaslatot kidolgozniuk a Budapest Műszaki Egyetem hallgatóinak egy prezentáció keretén belül, amelyet a Polgármesteri Hivatalban rendeztek meg. Ez a típusú bemutató nem újdonság a diákok számára, hiszen az egyetemekkel kötött megállapodás értelmében minden évben prezentálhatják elképzeléseiket egy verseny keretén belül.

Parkoló lesz a Gellért-hegy

Mégis sikerült építési engedélyt szereznie a Gellért-hegyre Veres István vállalkozónak, így hamarosan parkoló épülhet a város közepén éktelenkedő zöldterületen.