Látkép a Gellérhegyről
» A Gellérthegy legszebb arca - Küldje be nekünk legjobb fotóit a Gellérthegyről!
 
warning: Creating default object from empty value in /chroot/home/designab/gellerthegyvedo.hu/html/modules/taxonomy/taxonomy.pages.inc on line 34.
A főoldalon megjelenő hírek, cikkek, írások.

Stop Buda Gardens! - Nyílt levél dokumentáció

Szentimreváros polgárai nyílt levélben tiltakoznak a Buda Gardens projekt ellen (2018. február 21.)

Az előzmények és a nyílt levél szövege (A9) a Csatolmányban

Lépcsőt kap Bartoniek Géza

Bartoniek Géza, az Eötvös József Collegium első igazgatójának születésnapján Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzata, az ELTE Eötvös József Collegium és a Gellérthegyvédő Egyesület közösen leplezi le a „Bartoniek Géza lépcső” utcanévtáblát.

Gellérthegy a Föld Napján! Föld Napja a Gellérthegyen!

A Gellérthegyvédő Egyesület csatlakozik a Föld Napjára, április 22-re a Gellérthegyre szervezett takarítási akcióhoz. A szervezők a Szent Gellért szobornál 9-16 óra között várják az önkénteseket.
Vegyünk részt minél többen környezetünk tisztábbá, szebbé tételében!

Közlemény

Gellérthegy vizsgálat

A Gellérthegyvédő Egyesület felkérésére és együttműködésével a Corvinus Egyetem TÁJÉPÍTÉSZETI KAR - TELEPÜLÉSÉPÍTÉSZETI TANSZÉK végzett vizsgálatot a Gellértheggyel kapcsolatban, amelyet náluk meg is tekinthetnek.

Tavak a főváros felett

Mesébe illő földalatti barlangokból jut napi betevő vizéhez a szomjazó Budapest. Megcsodáltuk a rákosszentmihályi tározót, ami a gellérthegyi elődje, és a krisztinavárosi vízműtelepen is szétnéztünk.

Formálódik a Gellérthegy közlekedési koncepciója

A Gellérthegy közlekedési koncepciójának kialakításával kapcsolatban szervezett Újbuda Fórumot Szabó András fideszes önkormányzati képviselő és Rétvári Bence (KDNP) országgyűlési képviselő. A rendezvény célja az volt, hogy az elmúlt két évben beérkezett igényeket körbejárják, tehát még nem mutattak be konkrét terveket, csak az ötletek vitára bocsátása zajlott.

Alsóhegy utca: megszűnik a földút

Újbuda földrajzi helyzeténél fogva a kerületi úthálózat túlzsúfolt, a főutakhoz kapcsolódó utakat egyre több jármű használja. Mivel a megnövekedett forgalom meghaladja az utak kapacitását, ezért burkolatuk idő előtt tönkremegy. Egyrészt a hibákat folyamatosan javítani kell, másrészt fejleszteni kell a hálózatot, mégpedig a földutak korszerűsítésével.

Egy gyönyörű ékszerdoboz - 100 éves a Saxlehner villa

Ha az ember egy szép őszi vasárnap délután Újbuda talán egyik leggyönyörűbb utcáján, a Ménesi úton sétál - és egy kicsit szemfüles, akkor egy igazi gyöngyszemre lelhet az ősfák árnyékában. Ez a gyönyörű "ékszerdoboz" a Saxlehner villa a Ménesi út 21-es szám alatt.

Milyen lesz a Citadella 20 év múlva?

Erre a kérdésre kellett koncepciót, tervjavaslatot kidolgozniuk a Budapest Műszaki Egyetem hallgatóinak egy prezentáció keretén belül, amelyet a Polgármesteri Hivatalban rendeztek meg. Ez a típusú bemutató nem újdonság a diákok számára, hiszen az egyetemekkel kötött megállapodás értelmében minden évben prezentálhatják elképzeléseiket egy verseny keretén belül.

Parkoló lesz a Gellért-hegy

Mégis sikerült építési engedélyt szereznie a Gellért-hegyre Veres István vállalkozónak, így hamarosan parkoló épülhet a város közepén éktelenkedő zöldterületen.